by admin, 18 september 2018 , In Geen categorie

Een leven lang leren

Ok, daar gaat ze! Onze lieve kleine Pien ging vanochtend voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf. Manneman, wat vond ik het spannend. Nooit verwacht dat ik hier zelfs slecht van zou slapen. Ondanks dat weet ik dat het een hele goede stap is voor ons en voor haar. Ineens begreep ik echt hoe ouders zich voelen wanneer ze hun kind voor de eerste keer naar school brengen. Ik kon mij wel voor de kop slaan. Waarom heb ik nooit ouders na een uurtje gebeld tijdens mijn periode in een instroomgroep? Gewoon om even te zeggen dat alles goed is, dat hij of zij weer rustig is geworden, dat we lekker aan het spelen zijn, en vooral dat we er samen een fijne dag van zouden maken. Ik vond dat heel vanzelfsprekend allemaal, maar nu weet ik pas hoe fijn het is om even dat contact te hebben en niet pas tijdens het ophalen. Zo zie je maar weer, inzichten krijg je soms op onverwachte momenten.